Βούλα Πατουλίδου: Τριάντα χρόνια από το «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»

Σαν σήμερα το 1992 στη Βαρκελώνη η Βούλα Πατουλίδου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την ημέρα που η Βούλα Πατουλίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Η Βούλα Πατουλίδου έγινε στις 6 Αυγούστου 1992 όχι μόνο η πρώτη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά ανέβηκε και στο πρώτο σκαλί.

Παράλληλα είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο στίβου που κατακτά η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1912 και την επιτυχία του Κώστα Τσικλητήρα στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς.

Λίγες ημέρες μετά από τον θρίαμβο του Πύρου Δήμα στη Βαρκελώνη και ενώ είχε αγγίξει το χρυσό για να πάρει ενέργεια και να πάει γούρι η Βούλα Πατουλίδου κερδίζει στον τελικό των 100μ  με εμπόδια και εν συνεχεία δηλώνει “Για την Ελλάδα ρε γαμώτο”, το οποίο πέρασε στην ιστορία. 

Κανείς δεν περίμενε τη νίκη της Πατουλίδου στη Βαρκελώνη αλλά εκείνη έδειξε πως ήταν γεννημένη για μεγάλα πράγματα. Πολλοί στάθηκαν στην πτώση της Αμερικανίδας Γκέιλ Ντίβερς στο τελευταίο εμπόδιο. 

3240017
2662845_2
2679803

Σχετικά